Pages

27/09/2012

Amerikkalaiset pannukakut


Jenni lähti Amerikkaan ja jatkaa blogikirjoittelua sitten uudelta mantereelta käsin. Saamme sieltä varmasti aivan uudenlaisia tuulahduksia askartelu ja ruokaohjeisiin! Yksi ihanimpia juttuja Jenkeissä on ehdottomasti käydä syömässä pannarit aamiaiseksi jossain kulmakuppilassa. Mutta ei niiden pannareiden perässä tarvitse Amerikkaan asti lähteä. Niitä voi tehdä ihan hyvin omassa keittiössä ja aloittaa aamu herkutellen.

Amerikkalaiset pannukakut

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
2 dl maitoa
1 muna
1 rkl sulatettua voita

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa maito ja muna yhdessä. Yhdistä ainekset, lisää voi. Paista joko lettupannulla tai tavallisella pannulla. Lettupannulla paistettaessa yhteen lettuun menee n. 2 rkl taikinaa ja saat siten 8-9 pannaria tästä taikinamäärästä. Letut ovat valmiita käännettäväksi, kun taikinan pinta alkaa kuplia. Paista toiselta puolelta kauniin kullanruskeaksi.

Tarjoile pannarit voin ja vaahterasiirapin kanssa. Pannarit maistuvat ihanalle myös tuoreiden marjojen kanssa. Klassikkopannaria saat, kun lisäät taikinaan mustikoita. Kokeile myös muita marjoja, tai vaikka rusinoita!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...