Pages

22/12/2012

Karjalanpiirakat


Meillä on joulupöytään muutamana vuonna kuuluneet karjalanpiirakat. Olin jo hieman luovuttanut toivoni niiden suhteen, kunnes keksin, että voin keittää puuron sushiriisistä. Menivät täydestä ja katosivat nopeasti lautaselta jo ennen joulua! Jos teet puuron tavallisesta puuroriisistä, niin käytä maitoa 7 desiä ja keitä 40 minuuttia. Sushiriisin kanssa toimin näin:

2,5 desiä vettä
2 desiä sushiriisiä
30 voita
3,5 dl maitoa (mielellään täysmaitoa)
0,5 tl suolaa

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon voi ja riisi. Keittele noin 10 minuuttia, kunnes vesi alkaa olla imeytynyt. Lisää maitoa vähitellen. Kokonaiskeittoaika on 25 minuutin pinnassa, kunnes riisi on kypsää ja puuromaista. Mausta suolalla ja jätä kannen alle tekeytymään.

Taikinakuoreen tarvitset
2,5 dl kylmää vettä
5 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa

Sekoita ainekset keskenään. Jauhota leivinalusta kunnolla ja jaa taikina haluamasi kokoisiksi palloiksi. Kaulitse taikinapallot ohueksi. Jos haluat siistit reunat piirakoihin ja päästä helpolla rypytyksen kanssa, leikkaa lopuksi kaulitsemistasi pyörylöistä lasilla tai muulla vastaalla ympyröitä. Kasaa pyörylät päällekkäin ja laita jauhoja väliin. Näin ne eivät tartu tosiinsa eivätkä kuivu täyttämisprosessin aikana.

Laita puuroa pyörylän keskelle ohuelti ja tasaa sitä veitsellä. Ota pyörylän yläreunasta molemmilla peukaloilla ja etusormilla kiinni ja nipistele taikinaa moldmmilta reunoilta rypyille pyörylän alareunaa kohti. Paista piirakat 250-asteisessa uunissa. Paistoaika on noin vartti. Kasta uunista tulleet piirakat vesi-voiseoksessa. Keitä kupillinen vettä ja kaada se syvälle lautaselle 40g voikimpaleen kanssa. Kääntele piirakat seoksessa molemmin puolin. 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...