Pages

19/12/2012

Piparkakkutalo


Vielä ehdit rakentaa piparkakkutalon jouluksi! Toteutustapoja on monia. Voit aloittaa ihan alusta ja tekaista taikinan itse ja piirtää muotit unelmiesi piparkakkutaloon. Taikinan ohjeen löydät täältä.
Tarjolla on valmiitakin muotteja, joilla saat varmasti yhteensopivat osat taloosi. Kaikkein helpoimmalla pääset, jos ostat talon osat valmiina.
Paras rakennusaine piparkakkutaloon on sulatettu sokeri, jolla talon saa liimattua tukevasti. Kuuman sokerin kanssa on kuitenkin riskinsä, joten turvallinen vaihtoehto on sokerikuorrute. Sitäkin saa kätevästi pursotustuubissa kaupasta, mutta nopeastihan sen tekee myös tomusokerista ja tilkasta vettä.
Ihanassa Julpyssel de luxe -kirjassa oli hauska joululahjavinkki - pakkaa kauniiseen rasiaan piparitalon osat, sokerikuorrute ja koristekarkit. Mukavaa askaretta lahjan saajalle joulupyhiksi!

Onnekseni löysin rakennusalustan piparitalolle, jossa on "perusta" valmiina ja taloon tulee varmuudella suorat kulmat. Karkitkin olivat vaihteeksi jotain muuta kuin ranskanpastilleja!

1 comment:

Piparipulla said...

Teitkö itse kuvassa oleva piparkakkutalon? Se on upea!

Hyvää Joulua!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...