Pages

26/04/2011

Simaa!

Vielä ehtii laittaa simat käymään, jos haluaa nauttia ihanaa sihijuomnaa vappuna! Ja siman teko on aina yhtä helppoa...Joka vappu ihmettelen, miksi en tee tätä juomaa muulloin kesällä, tämähän on täydellisen virkistävää aurinkoisena hellepäivänä. Ja erityisesti, jos joukkoon laittaa vähän enemmän sitruunaa. Perusohje simalle löytyy fariinisokeripaketin kyljestä:

4 litraa vettä
250g fariinisokeria
250 g taloussokeria
2 sitruunan mehu
1/5 tl tuorehiivaa
rusinoita

Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunan mehu joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä 1 vuorokausi. Pullota sima. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on n viikko, huoneenlämmössä n. 3 päivää.



You have still some time to make mead for the 1st of May. This lovely drink is so easy to prepare and would do also on a hot summer day!
The ingredients are:
4 l water
250 g sugar
250 g brown sugar

juice of 2 lemons
1/5 tea spoon of yeast
raisins

Boil half of the water and then pour it on the sugar. Add the lemon juice. Let the liquid cool down a bit and then add the yeast. Let it stay in room temperature for 24 hours and then bottle it. Add one tea spoon of sugar to each bottle as well as few raisins. The drink is ready when the raisins have risen to the top. The drink is ready in 1 week if the bottles are stored in cool place. If stored in room temperature, it is ready already in 3 days.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...