Pages

21/03/2012

Kevätfiilistä!

Kukkakauppareissulla tuli todellinen kevätfiilis! Mukaan tarttui narsissien ja helmililjojen lisäksi näitä ihania vaaleanpunaisia kevätesikoita. Nämä eivät kestä kylmää, joten ne saavat koristaa nyt sisätiloja.

18/03/2012

Papu-pekonisalaatti

Vihreät pavut, pekoni ja pinaatti - siinäpä toimiva yhdistelmä. Tässä salaattiohje, joka on samalla raikas, täyttävä ja nopea valmistaa. Täydellistä pikaruokaa. Kiitos siskolleni tästä reseptistä!

Salaattiin tarvitset:
pekonia
vihreitä papuja (pakaste)
pinaattia
fetaa
sitruunan mehu
oreganoa

Paista pekonit pannulla. Lisää pavut. Kun pavut ovat lämmenneet hyvin, yhdistä pavut ja pekoni pinaatin joukkoon. Lisää kuutioitu feta, sitruunamehu ja mausta oreganolla. Salaatti on valmista nautittavaksi.

15/03/2012

Hyvän mielen kirjoja

Sain läksiäislahjana tiimiltäni kaksi aivan mahtavaa kirjaa. Lyhyen tuttavuuden perusteella voin jo sanoa, että nämä ovat todellisia hyvän mielen kirjoja! Täynnä ihania reseptejä ja vinkkejä. Ja aiheena maailman parhaat asiat eli ruoka ja joulu.

Kyseessä siis Julpyssel de luxe (Josefin Ekman) ja Scandilicious (Signe Johansen). Keittiössäni tulee näiden johdosta valmistumaan skandinaavisia herkkuja ja joulun odotus todellakin alkaa viimeistään kesäkuussa!

13/03/2012

Kampaajalla


Kampaajalla käynnistähän tulee aina hyvä mieli - tai ainakin melkein aina. :) Jos kampaamon nimi on "Olet Ihana", niin voiko muuta odottaakaan! Meillä tytöt pääsivät viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa kampaajalle, ja siitä käynnistä on riittänyt iloa jo monta päivää. Kiitokset Olet Ihanan Jessicalle!

 Vähän jännitti, että minkälainen kampaus sieltä oikein tulee.
 Olet Ihanan pieneen liikehuoneistoon mahtuu paljon kauniita tavaroita.



11/03/2012

Pääsiäismunien värjäämistä


Pääsiäismuniin saa kauniita värejä luonnollisista väriaineista, joita löytyy helposti keittiön kätköistä. Kauniin keltaisen/oranssin värin saa aikaan keltasipulin kuorista ja herkän vaaleanpunaisen punajuuresta. Sinisen värin sain tällä kertaa elintarvikeväripurkista, mutta valmiin väriaineen sijaan kannattaa kokeilla esimerkiksi punakaalia tai pakastemustikoita.

Värjääminen on helppoa. Tarvitset vettä, etikkaa ja värjäävän ainesosan, esim. sipulin kuoria. Keitä sipulinkuoria vedessä, johon on lisätty n. ruokalusikallinen etikkaa. Jos haluat keittää munat, lisää ne keitinveteen sipulinkuorien sekaan ja keitä munat koviksi.

Minä tein munankuoreen reiät ja puhalsin sisällön munista pois (munista tuli munakasta) ja kuoret jäivät koristekättöön. Värjäsin munat siten, että dippasin munankuoret väriliemeen ja annoin vähän aikaa kuivua, kunnes kastoin ne taas uudestaan. Tein tätä niin kauan, kunnes sain haluamani värisävyn.




Punainen:
punajuuri, karpalo, punasipulinkuoret

Keltainen:
keltasipunkuoret, kurkuma, curry

Sininen:
mustikka, punakaali

Vihreä:
pakastepinaatti

06/03/2012

Siemenet itämään!

Nyt alkaa olla aika pistää siemenet multaan ja aloittaa taimien esikasvatus kesän istutuksia varten. Ihana auringonpaiste ikkunalaudalla takaa hyvän kasvun pienillle vihreille taimenaluille.

Tässä muutamia vinkkejä, milloin kannatta pistää hyötykasvien siemenet itämään:

Maaliskuu:  Paprika, tomaatti, purjo

Huhtikuu: Kaalit, basilika, ruohosipuli, timjami

Toukokuu: Avomaankurkku, kesäkurpitsa, maissi, salaatit

04/03/2012

Banoffee

Bongasin Jamie Oliverin 30 minuutin aterioista helpon ja nopean ohjeen banoffee-tortulle. Silloin kun on aikaa ja kärsivällisyyttä, voi keitellä kondensoidusta maidosta kolme tuntia toffeeta, mutta kun makeaa pitää saada pöytään ja heti, niin tässäpä oiva resepti. Jamie fuskasi käyttämällä valmista piirakkapohjaa, minä fuskasin vain puoliksi paistamalla pohjan valmiista taikinasta.

Täyte syntyy kahdesta banaanista, desistä maitoa ja neljästä ruokalusikallisesta sokeria. Banaanit ja maito soseutetaan tasaiseksi sauvasekoittimella. Sokeri laitetaan kuumalle pannulle sulamaan ja annetaan kevyesti karamellisoitua. Banaani-maitoseos lisätään sokerin joukkoon pannulle ja sekoitellaan, kunnes banaanitoffee on tasaista. Kaadetaan täyte pohjan päälle ja laitetaan pakkaseen 20 minuutiksi, tai jos on aikaa, pidemmäksi aikaa jääkaappiin.

Ennen tarjoilua kaksi banaania viipaloidaan ja laitetaan tortun päälle. Kolme desiä kuohukermaa vatkataan vaahdoksi. Jamie lisäisi joukkoon kahviesanssia, minä laitoin valmista toffeekastiketta. Kermavaahto lusikoidaan banaaniviipaleiden päälle ja kaiken kruunaa suklaalastut. Opin Jamielta, että suklaalastuja on helppo vuolla, kun laittaa suklaalevyn pöydälle, tukee toisen pään siitä itseään vasten (kannattaa olla keittiöpyyhe vaatteiden suojana), ja isolla veitsellä raaputtaa levyn pintaa. Siistiä ja helppoa!

29/02/2012

Lettukestit!

Lettukestejä ei voita mikään! Rakas siskoni on hemmotellut meitä lähiaikoina kahteen otteeseen letuilla, jotka hänen mielestään täytyy ehdottomasti nauttia hillon ja kermavaahdon kera. Silloin ne ovat täydellisimmillän! Ja siinä hän on kyllä ihan oikeassa. Ihania lettuja teet näin:

5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl jauhoja
hyppysellinen suolaa
2 rkl sokeria
tilkka voisulaa

Sekoita kananmunat hyvin maidon joukkoon. Lisää jauhot, suola ja sokeri, sekä lopuksi voisula. Paista letut voissa ja tarjoile mansikkahillon ja kermavaahdon kera. Suosittelen tekemään tupla-annoksen, jos seurueessa on lettujen todellisia ystäviä. Olisihan se ikävää, jos ne loppuvat kesken!

26/02/2012

Key lime pie

Sain parhaat ystäväni kylään ja vietimme iltaa amerikkalaisten herkkujen parissa. Hampurilaisen jälkeen jälkkärinä oli key lime pie eli Floridasta kotoisin oleva raikas piirakka. Alkuperäisiä key limejä ei sattuneesta syystä ollut tarjolla, mutta lopputulos oli silti makoisa. Erikoista piirakassa on se, että täyte hyytyy happaman limemehun ansiosta, mutta silti on hyvä käyttää piirakka uunissa.

Tee ensin täyte. Tarvitset 5 limeä, 4 keltuaista ja purkillisen (375 g) kondensoitua maitoa. Pese limet hyvin ja raasta niiden vihreä kuoriosa. Purista sitten mehu, tarvitset 1,5 dl limemehua. Vatkaa keltuaiset ja kuoriraaste vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi. Lopuksi laita joukkoon limemehu. Pistä täyte kiinteytymään jääkaappiin puoleksi tunniksi kelmulla peitettynä.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Tee sitten pohja. Murskaa 120 g digestivekeksejä. Sekoita keksimurun joukkoon 2 rkl sokeria sekä 75 g sulatettua voita. Painele muruseos voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista uunin keskitasolla noin vartti niin, että keksipinta saa hieman väriä.

Ota pohja uunista ja lisää päälle limetäyte. Paista vielä viitisentoista minuuttia, mutta niin, että täyte on muuten kiinteää paitsi keskeltä. Anna jäähtyä ja laita sitten mielellään yön yli jääkaappiin. Koristele kermavaahdolla.







Hampurilaisten ja key lime pien lisäksi tuhosimme vaahtokarkkitornin, Skittles-karkkishotteja ja Oreo-keksejä.

Ja katsokaa kuinka kauniita kukkia sain! Kaikki yllättäen tietyn värisiä ;)

23/02/2012

Vauvan neulemekko


Novitan 2009 kevään lehdessä oli neuleohje vauvan mekolle. Tekaisin, luonnollisesti vaaleanpunaisen version, kummitytölleni. Varmuuden vuoksi kokoa isomman, ettei heti jää pieneksi.

Lankana oli Novita Wool ja puikkoina 3,5:n pyöröpuikot. Projekti vaikutti alkuun helpolta ja nopealta, mutta olikin vain tuota ensimmäistä laatua. Suosittelen ohjetta siis kärsivälliselle kutojalle, sillä ohuella langalla ja pienillä puikoilla kuvion kutominen vei aikaa. Lopputulos oli kuitenkin vaivan arvoinen!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...